Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Apple pie

Zpět
  • Autor: nigge
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

Více na http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/jablecny-kolac.html

Energetická hodnota celkem: 8502 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 117, Sacharidy (g): 215, SAFA (g): 57, Cukry (g): 97, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 850 kJ

Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Přísady na těsto (cukr tam nepatří, octu i vody je jedna lžíce, soli špetka) smíchámě buď ručně, nebo mixérem, vzniklou kouli dáme do ledničky alespoň na půl hodiny. Mezitím si nastrouháme jablka (zhruba 5 menších), smícháme podle chuti s cukrem a skořicí. Půlku těsta vyválíme od dortové formy, vytáhneme do krajů, propícháme vidličkou, naplníme jablky a překryjme zbylým těstem, které také propícháme. Pečeme na 165 stupňů 40 minut. Na konec poprášíme směsí skořicového a vanilkového cukru. (Můžeme plnit i tvarohem)

Fotografie

Hodnocení (23 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 05. 2013 13:53
dobrý den,super receptík koláč je v troubě už se těším :)
16. 02. 2013 20:31
těsto jako na babiččin mřížkový koláč s jablky nebo tvarohem jen mě děsí cizí slova aplle pie čekám zázrak a ono babiččino pečení
25. 10. 2012 22:49
Tak to jste měla superzdravý koláč! Záleží na tom, jak velkou máte formu, mně by se tam asi víc jablek nevešlo :)
24. 10. 2012 21:41
Pekla jsem ze špaldové a žitné mouky, jablek dávám o půlku víc a příště dám snad dvakrát tolik. Ale jinak moc jednoduché a dobré!!!
15. 10. 2012 23:14
Dobrý den,
díky, mám radost, že se povedl! :) Více ke koláčí a postupně i další recepty budou tady http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/jablecny-kolac.html :)
14. 10. 2012 18:57
Dobrý den, ten koláč je luxusní moc děkuji za recept :-)
05. 10. 2012 13:15
Dobrý den, právě jsem si všimla, že se sem dají přidávat komentáře, tak se omlouvám za pozdní reakci :)
Teplota je samozřejmě 165 stupňu, byl tam překlep :)
Původní recept je na tvarohový, ale jablek je teď spousta, tak je musím zrpacovávat. Je opravdu vynikající, tak dejte vědět, když vyzkoušíte :)
04. 10. 2012 10:50
Babosleťačky vědí, že mám moc jablek, tak pro změnu zkusím tenhle koláč :)
04. 10. 2012 10:05
hmmm,to bych mohla zkusit! vypadá báječně
04. 10. 2012 10:03
No to je něco pro mě!!!!! Vyzkouším - díky za recept
04. 10. 2012 09:37
To voní rovnou z monitoru!!! Určitě vyzkouším. díky za zveřejnění
MaSka
PS: co ta teplota pečení, že by rovnou ve slévarně?
03. 10. 2012 20:27
Vypadá moc hezky, asi ho zkusím nakombinovat tvaroh s jablky...
03. 10. 2012 19:20
hm, tak ten bych si dala :-)

Naši partneři